ROTO prejemnik prestižne nagrade SREBRNI CEH

Na 51. MOS-u v Celju so včeraj podelili tradicionalna sejemska priznanja Celjskega sejma, Mestne občine Celje (MOC) in Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS). Podjetje Roto Group si je po oceni komisije zaslužilo prestižno nagrado SREBRNI CEH za razstavljeni unikatni polietilenski čoln IBIZA 450S. Roto Group je mednarodno podjetje za proizvodnjo izdelkov iz plastičnih mas s sedežem v Murski Soboti, ki zaposluje več kot 450 ljudi v 6 tovarnah, ki se nahajajo v 4 državah. IBIZA 450S je hiter in kompakten čoln z večstransko uporabnostjo.

Matjaž Pavlinjek, ki je nagrado tudi prevzel je dejal: “Njegova velika prednost je, da je v celoti izdelan v enem kosu po rotacijskem postopku, in sicer v tro-slojni tehnologiji. Ta način mu zagotavlja izjemno togost kljub nizki teži, veliko nosilnost in majhno občutljivost na udarce. Zaradi dovršene oblike in unikatnega načina izdelave, je izjemno enostavno vodljiv, okreten in varen. Čoln je na voljo v različnih izvedbah glede na opremo npr. s komandnim mostom oz. konzolo z vetrobranskim steklom. Osnovna različica pa zajema tudi prostoren sedež, v katerega lahko namestimo rezervoar za gorivo, varnostne pasove, hladilno skrinjo ter drugo opremo”.

IBIZA 450S je namenjen za dnevna potovanja po morju, jezerih in rekah, za ribolov ali pa kot spremljevalno oz. servisno plovilo za regate, pa tudi kot delovni čoln za reševalce iz vode. Čoln lahko opremimo z motorjem do 40 KM, za jezera tudi z električnim motorjem. TEHNIČNI PODATKI: Dolžina: 4,50 m, širina: 1,80 m, masa brez motorja: 210 kg. Več na www.rotoATTIVO.eu