Čistilna naprava Eco Box je namenjena za čiščenje odpadne vode iz gospodinjstev. Konstrukcija čistilne naprave se odlikuje po odlični statiki in nosilnosti, kar nam omogoča globoke vkope in dobro vzdržljivost tudi pri visokih podtalnih vodah in povoznost.

S čistilnimi napravami ROTO čisti vodo že več kot 26.000 Slovencev in so zadovoljni uporabniki. Poleg kakovosti izdelka jih navdušujejo tudi naše poprodajne storitve.

5 razlogov, zakaj so uporabniki čistilne naprave EcoBox zadovoljni s svojo izbiro

1. ENOSTAVNA VGRADNJA

EcoBox je pravokotne oblike in se enostavno vgrajuje. Za zakop potrebujemo zelo ozko gradbeno jamo in malo peska za zasutje, kar omogoča poceni in hitro vgradnjo. Lahko jo vgradimo v obstoječo kvadratno greznico ali pod povozno površino. Enostavno vgradnjo omogoča tudi majhna masa čistilne naprave (230 kg) in 230° vrtljiv priključek za vtok, ki omogoča enostavno povezovanje z dotočnimi cevmi.

2. VISOKA ZMOGLJIVOST ČIŠČENJA

EcoBox prečisti vodo 97,2% in je izdelana v skladu z EU standardom SIST EN 12566 ter dosega stopnjo čiščenja BPK5 < 30 mg/l, KPK < 150 mg/l. Deluje 5 varno in zanesljivo, skoraj neslišno in brez smradu ter je neobčutljiva na nihanja temperature v okolju. EcoBox ima vgrajeno posodo za vzorčenje, kjer lahko v vsakem trenutku preverimo učinkovitost čiščenja.

3. NIZKI STROŠKI DELOVANJA

Čiščenje vode poteka na enostaven način, saj vse funkcije in procesi v čistilni napravi delujejo na principu zraka – podtlaka. To zmanjša verjetnost okvar v čistilni napravi, saj so vsi mehanski deli izven nje. EcoBox je energetsko varčna saj znaša strošek električne energije 6 € na leto na osebo.

4. DOLGA ŽIVLJENSKA DOBA

Rezervoar čistilne naprave je izdelan iz polietilena, ki ima življenjsko dobo 50 let. Čistilno napravo lahko po uporabi razstavimo na komponente in jih recikliramo.

5. ENOSTAVNO VZDRŽEVANJE

Čistilne naprave delujejo samodejno, saj jih nadzira krmilni sistem. Preko mobilne aplikacije lahko spremljamo delovanje čistilne naprave v vsakem trenutku ter jo enostavno vzdržujemo. Roto nudi uporabnikom tudi zagon, vgradnjo in vzdrževanje čistilne naprave.

  • VGRADNJA
    Enostavna vgradnja zaradi kvadratne oblike in gibljive cevi za vtok (270°).
  • OMARICA
    Notranja / zunanja omarica za nadzor sistema z zračnim kompresorjem in ventilom.
  • Teleskopski povišek
    Z njim lahko med vgradnjo reguliramo višino rezervoarja.

PEVOLUMEN (L)ŠIFRADimenzije (MM)MASA (KG)POKROV (MM) DEBELINA STENE (MM) KOMPRESOR
(W)
2 – 54.00079952330 x 1175 x 24402002 x 6008-1460
6 – 96.00076732450 x 1350 x 27203502 x 6008-14130

Kako deluje čistilna naprava EcoBox?

Čistilna naprava EcoBox deluje po principu SBR. Krmilni sistem z računalnikom, kompresorjem in ventili je nameščen v plastični omarici, ki je lahko prostostoječa ali jo namestiom na steno v objektu.

1. ZBIRALNIK BLATA

Odpadna komunalna voda iz hiše priteče v čistilno napravo in se zbira v prvem prekatu (zbiralniku blata).

2. PREČRPAVANJE

Iz zbiralnika blata kompresor prečrpa določeno količino fekalne vode v aeracijski bazen.

3. AERACIJA

Kompresor dovaja v aeracijski bazen zrak, ki bakterijam zagotavlja kisik, da lahko razgrajajo fekalne vode. Čas aeracije je odvisen od velikosti čistilne naprave.

4. SEDIMENTACIJA

Po končani aeraciji nastopi faza sedimentacije blata v aeracijskem bazenu. Prečiščena voda na površini, se loči od sedimentirane. V fazi sedimentacije kompresor ne deluje.

5. IZČRPANJE ČISTE VODE V NARAVO

Prečiščeno vodo kompresor iz aeracijskega bazena prečrpa v naravo.

6. PREČRPANJE NEPREČIŠČENE VODE

Usedlino blata kompresor prečrpa iz aeracijskega bazena v zbiralnik blata. Postopek čiščenja se ponavlja večkrat dnevno.

Želite več informacij ali ponudbo za čistilno napravo?

ZAGON SERVIS VZDRŽEVANJE