Predstavitev

Roto je mednarodno podjetje za proizvodnjo izdelkov iz plastičnih mas s sedežem v Murski Soboti.

Zaposluje več kot 450 zaposlenih v 6 tovarnah, ki se nahajajo v 4 državah. Skupina ROTO je slovensko družinsko podjetje s 70 letno tradicijo. Zaposluje preko 400 sodelavcev v 6. tovarnah v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji in Makedoniji. Od 48 mio € prihodkov letno, preko 70 % ustvarijo v tujini. Plastične izdelke izvažajo v 55 držav po vsem svetu.

Roto proizvaja več kot 4.000 različnih izdelkov, med katerimi je večina proizvedenih po postopku rotomoldinga, s čemer se uvršča v sam vrh vodilnih proizvajalcev po omenjenem postopku. Glavno vodilo družbe, ki je upravljano s strani družine Pavlinjek, so razvoj in inovacije, ki so podprte z več kot 45 letnimi izkušnjami in sodelovanjem z univerzami, znanstvenimi inštituti in podjetji v industriji plastike.

Produktne skupine z blagovno znamko Roto so razdeljena v štiri segmente – izdelki za kmetijstvo, vrt, šport in ekologijo. Uporaba naprednih kompozitnih materialov omogoča tudi proizvodnjo kajakov in kanujev ter zmogljivih morskih plovil.
Proizvodnja izdelkov po meri odjemalcev omogoča zadovoljitev najširših potreb različnih industrijskih sektorjev, kot so gradbeništvo, avtomobilizem, navtična in logistična industrija ter izdelki za ribogojnice in kmetijske stroje. Produktni portfelj med drugim zajema tudi rezervoarje za gorivo in vodo za motorna kolesa, traktorje, tovorna vozila, jadrnice in motorne čolne, počitniške prikolice in avtodome ter komponente za različne stroje. Dodano vrednost produktnega portfelja predstavlja inovativni dizajno, uporaba naprednih in kakovostnih materialov ter sodobna proizvodnja, lansiranje izdelkov na trg pa je podprto z večkanalnimi prodajnimi in poprodajnimi pristopi.